1. Bomen

Iedere boom heeft zijn maximale afmetingen. Zet dus geen eik van 20m hoog en 10m diameter in je stadstuin van 75m².
Kies de juiste boom voor de juiste plaats en je kan er jaren van genieten.

2. Verhardingen

Terrassen en opritten moeten jaren blijven liggen, bespaar dus zeker niet op de fundering.

Een oprit moet vooral praktisch zijn! Zorg ervoor dat je altijd makkelijk kan in en uitstappen en laden en lossen zonder dat je kleddernat wordt van overhangende planten, of je schoenen onder de modder zitten.

Een terras van 4 op 4m is veel handiger dan een van 3m diep op 6m breed. Zo kan je makkelijk rondom de tafel lopen zonder in het gazon te hoeven lopen of in de beplanting te sukkelen.

Leg geen houten terras aan je achterdeur. Slipgevaar!

3. Grondwerken

Bewerk je beplantingsvakken niet in natte omstandigheden.

Bij nieuwbouw kan je best plantvakken en gazon spitten tot op 60cm waar de grond is dichtgereden door machines allerlei.

4. Tuinarchitect

Van uw huis bestaat er toch ook een plan? Waarom dan niet van je tuin? Een goed plan bespaart je veel kopzorgen, centen, frustraties,… en hoeft helemaal niet duur te zijn.

5. Beplanting

Koop niet alleen met je ogen, koop bewust! Iedere plant heeft zijn standplaats, bloeitijd,… Zorg voor goeie verhoudingen naar hoogte, bloeitijd,… zo valt er altijd wel iets te beleven in je tuin.

6.Geduld

Geduld is een schone deugd! ‘Alles moet nu snel snel gebeuren want ik heb volgende week bij mij thuis een feestje!’ is zeker geen goeie zet. Geef je tuin na de grondwerken de tijd om zich te herstellen vooraleer te beplanten of je gazon te zaaien.

Ik wens je veel tuingenot toe!

Mathieu.

P.S. Wens je meer info hoe wij je kunnen helpen?
Contacteer ons op 0473853550 of info@mathieuverheust.be